Følelseskaos

Jeg hadde allerede glemt det. Hvordan det er å være i et sånt kaos. Når det er så mange følelser å undertrykke at de presser seg fram her og der som kaniner. Jeg slår ned to og samtidig popper det opp noe annet igjen. Etterhvert blir man sliten og gidder ikke å holde vakt hele tiden, og vipps så er det kaos. Det blir uoversiktlig. Reaksjoner til situasjoner og relasjoner som ikke har noen sammenheng oppstår på kryss og tvers med dårlig timing, og øker opplevelsen av uoversiktlighet. En ting som ville vært liten for noen dager siden er et enormt lynnedslag i dag. Frykten for at kaoset skal reflekteres på utsiden vokste og vokste slik at hver gang noen som helst la merke til noe jeg gjorde så ble det en bekreftelse på at jeg var i veien, tok plass. Nå er jeg full av sånne bekreftelser. Og så mange følelser som har hopet seg opp at jeg bare må gi opp å prøve å late som at de ikke er der, det fungerer jo uansett ikke lenger. Jeg har faktisk ikke noe valg lenger. Å ikke gi følelsene tydelige nok tanker har skapt en avstand, fremmedfrykt. Til meg selv. 

 

Jeg vet det finnes en vei til mer ro – måter å regulere følelser på som gjør at man ikke trenger å late som at de ikke finnes eller drukner i dem- og jeg gir aldri i verden opp.

Jeg skal finne de måtene. Jeg skal finne de, selv hvor umulig det er å forestille akkurat nå når alt i i meg er en uoversiktlig brann.

Jeg skal finne de.

 

Og dere som ikke går. Som møter kaos med ro. Mitt kaos. Dere er for viktige til å kunne beskrives i ord. Akkurat nå betyr det alt, alt. Alt. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no