Lys og mørk

Lys:

Luften vibrerer metaforisk rundt meg mens jeg går og tenker på om det er mulig å fange opp og uttrykke den eksakte måten akkurat de bladene på akkurat disse buskene beveger seg og danser i denne vinden i dette øyeblikket i mitt perspektiv, og jeg føler at dette kunne vært et pianostykke om jeg hadde hatt et piano rett foran meg og visste nøyaktig hva jeg skulle gjøre for å spille det slik jeg vil, slik jeg føler det, slik jeg synes hele verden beveger seg. Og statuen av de to menneskene ville jeg tegnet med svarte streker, i ett halvtykt omriss, fanget for alltid. Og hver gang jeg hadde spilt pianostykket, eller sett tegningen, så hadde jeg sett en bit av meg selv, noe som var levende, et øyeblikk hvor omgivelsene og jeg var en forlengelse av hverandre.

Her er statuen fra forrige uke. I dag var det sol og mindre snø, men jeg tok ingen bilder.

 

Mørk:

Jeg klarer ikke å se på dere da jeg må gå rett forbi dere. Denne følelsen – av usikkerhet, annerledeshet, den innbilte manglende evnen til å være en del av noe, jeg drukner i den. Skam, over å være meg. Over å ikke vite hvordan, man nærmer seg. Skam over å ha tråkket rett i en bolle med gamle mønstre i. Over å være så selvbevisst. Over å gå her i veien, selv om det er plass. Over å ha følelser, selv om jeg ville vært veldig lite menneske uten. Over å ha tatt plass. Jeg skulle ønske jeg var mer usynlig. Eller mindre ute av stand til å tilnærme meg de andre. Føler meg fanget, i denne boblen jeg lagde en gang og ikke finner veien ut igjen av. Mørk, kaotisk, ensom. Og dere, er vakre stjerner som flyter forbi. For vakre for meg. Jeg som er et klønete svart hull akkurat nå. 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no